Χτίζουμε ένα σπίτι / Όλες οι λεπτομέρειες

Δεν ήμουν σίγουρος ότι θα φτάσω ποτέ στο σημείο όπου θα μπορούσα να γράψω αυτή τη θέση! Αυτό ήταν πάντα ένα όνειρό μου, αλλά ξεκινήσαμε το ταξίδι για να φτάσουμε εδώ πριν από περίπου δύο χρόνια. Ήταν λίγο τρελό, αλλά και πολύ διασκεδαστικό! Ας βουτήξουμε κατευθείαν στο ποιος, τι, πού, πότε και πώς. Προσπάθησα κάποιες απεικονίσεις ακουαρέλας σήμερα. Δεν είμαι καλλιτέχνης, αλλά αυτό με βοηθά να απεικονίσω έτσι σκέφτηκα ότι θα τα μοιραστώ μαζί σας παιδιά! Πλέον δεν έχω τίποτα άλλο να μοιραστώ οπτικά σε αυτό το σημείο ;).

ΑΡΧΉ
Όπως είπα, αυτό ήταν πάντα ένα όνειρό μου. Ο μπαμπάς μου ήταν στην κατασκευή και πάντα μιλούσε για την οικοδόμηση ενός σπιτιού. Θα τον παρακολουθούσα να χτίζει πράγματα όλη την ώρα ως παιδί. Οι γονείς μου χτίζουν πραγματικά αυτό το μικρό μικροσκοπικό σπίτι (πριν ήταν ακόμη ένα πράγμα) σε ένα κομμάτι γης που είχαμε. Ήταν ένας τόσο διασκεδαστικός μικρός χώρος, θυμάμαι ότι σκέφτηκα ότι ήταν σαν ένα playhouse για ενήλικες. Δυστυχώς, κατέληξαν να το πουλήσουν και να μην τελειώσουν ποτέ αυτό το όνειρο. Αλλά από τότε που ήμουν μικρό κορίτσι ονειρευόμουν να χτίσω ένα σπίτι. Τα κορίτσια γύρω μου σχεδίαζαν πεταλούδες, ουράνια τόξα, και όλα τα κορίτσια. Εν τω μεταξύ, σχεδίασα κατόψεις, και υπήρχε πάντα ένα μπαλκόνι στις κατόψεις μου! Δεν θα υπάρχει μπαλκόνι στο νέο μας σπίτι, αλλά ίσως μια μέρα θα κάνω αυτό το όνειρο να συμβεί! ; )

Ας προχωρήσουμε γρήγορα στο παρόν. Ήμασταν ακριβώς στη μέση της αναδιαμόρφωσης του ιστορικού σπιτιού μας στο κέντρο της Appleton. Ήμασταν εξαντλημένοι και είχαμε χύσει ό, τι είχαμε οικονομικά στην ιδέα να γυρίσουμε αυτό το σπίτι. Τα παιδιά μου μεγάλωναν όλο και πιο απογοητευμένα με τις συνεχείς ζώνες κατασκευής και όλος ο ελεύθερος χρόνος μας πήγαινε στο σπίτι και όχι στα παιδιά μας. Ήταν ειλικρινά μια από τις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής μου. Έχουμε κάνει κάποια αναδιαμόρφωση στο παρελθόν όπου ζούσαμε στο σπίτι, αλλά αυτό ήταν διαφορετικό. Ήταν μια τεράστια επιχείρηση, και για να είμαι ειλικρινής, υποτιμήσαμε κατάφωρα πόσο δύσκολο θα ήταν να ζήσουμε εκεί κατά τη διάρκεια των ανακαινίσεων. Έτσι πήγαμε σε μια παρέλαση των σπιτιών μια μέρα για να δούμε ακριβώς τι ήταν ένα τελειωμένο σπίτι…… και επειδή αγαπώ τα σχέδια ορόφων θυμηθείτε;

Αυτό ήταν…. Ήξερα ότι αυτό θα ήταν το επόμενο βήμα μας!

ΑΠΟΦΑΣΊΖΟΝΤΑΣ ΝΑ ΧΤΊΣΕΙ ΈΝΑ ΣΠΊΤΙ
Μετά από αυτή την παρέλαση των σπιτιών, νομίζω ότι μιλήσαμε με μερικούς οικοδόμους πολύ άνετα. Δεν είχαμε ακόμη τελειώσει με την αναδιαμόρφωση του σπιτιού που ζούσαμε ακόμα. Ωστόσο, δεν είχαμε επίσης ιδέα για το κόστος κατασκευής νέων σε αυτόν τον τομέα και απλώς θέλαμε κάποιες βασικές πληροφορίες έρευνας. Συγκεντρώσαμε κάποιες πληροφορίες και αρχίσαμε να υπολογίζουμε πώς θα μπορούσαμε να κάνουμε μια νέα κατασκευή να συμβεί. Τελικά ξεκινήσαμε να τροφοδοτούμε τα υπόλοιπα έργα μας (που ήταν μια εποχή κατά την οποία έμεινα πίσω στο blogging), χύσαμε κάθε ουγγιά ενέργειας για να περάσουμε από αυτό το κεφάλαιο στη ζωή της οικογένειάς μας.

Μόλις πλησιάσαμε, πήγαμε σε ένα άλλο σπίτι παρέλασης και αρχίσαμε να έχουμε κάποιες σοβαρές συνομιλίες με οικοδόμους. Έχουμε μερικούς καλούς φίλους που έχτισαν λίγο μπροστά μας και ήταν πραγματικά ευχαριστημένοι με την κατασκευή τους. Πήραμε συνέντευξη από αυτόν τον οικοδόμο επίσης και ήταν απλώς ένα συναίσθημα εντέρου και πήγαμε μαζί τους. Κατά την περιήγηση στα σπίτια παρέλασης, ενώ δεν ήταν όλα τα σπίτια τους απαραίτητα “το στυλ μου”, ήμουν πολύ ευχαριστημένος με τις τελευταίες πινελιές τους – πώς εγκαταστάθηκε το κεραμίδι τους, τον τρόπο με τον οποίο συναντήθηκαν διαφορετικά δάπεδα, απλά μικρά πράγματα όπως αυτό. Με αυτή τη δουλειά μου δεν χρειάστηκε πραγματικά να βρω έναν οικοδόμο που έχτισε σπίτια με το ακριβές στυλ μου. Χρειαζόμουν κάποιον που θα μπορούσε να ερμηνεύσει το όραμά μου. Μπορώ να κάνω το σπίτι μας το στυλ μου, χρειάζομαι μόνο βοήθεια για να βάλω τα κομμάτια μαζί.

ΓΙΑΤΊ ΘΈΛΟΥΜΕ ΝΑ ΟΙΚΟΔΟΜΉΣΟΥΜΕ
Τόσοι πολλοί άνθρωποι με ρώτησαν γιατί θέλουμε να οικοδομήσουμε. Δεν είναι πάντα μια αρνητική ερώτηση (αν και μερικοί άνθρωποι διαφωνούν έντονα), αλλά είναι η νούμερο ένα ερώτηση που έχω. Εδώ είναι μερικοί λόγοι…..

Ο απόλυτος νούμερο ένα λόγος είναι επειδή θέλαμε μια μικρή γη. Θα προτιμούσα αρκετά στρέμματα, αλλά δεν μπορούσαμε να το βρούμε στη σωστή θέση, στη σωστή τιμή, με όλα όσα θέλαμε να κάνουμε. Καταλήξαμε σε ένα κομμάτι γης που είναι λίγο πάνω από ένα στρέμμα. Η εξισορρόπηση όλων των επιλογών με το πού βρισκόμαστε στη ζωή μας ήταν το κλειδί για να αποφασίσουμε για ένα κομμάτι γης.
Έχουμε κουραστεί να ζούμε σε αναδιαμορφώσεις. Θα ήμουν ακόμα ανοιχτός στο κτύπημα σπιτιών και σε όλα τα έργα DIY, αρκεί να μην ζω σε αυτά. Θα κάνω ακόμα απλά έργα DIY, αλλά ποτέ δεν θέλω να ζήσω σε ένα σπίτι όπου πρέπει να βγάλω ολόκληρους χώρους από αναγκαιότητα και πάλι. Είναι ένα πράγμα να αναδιαμορφώσετε μια κουζίνα. Είναι ένα άλλο για να αναδιαμορφώσει μια κουζίνα, και δύο μπάνια, με μια τουαλέτα, στους νεκρούς του χειμώνα με 6 άτομα σε ένα σπίτι.
Θέλω ένα σχέδιο ορόφου που λειτουργεί για εμάς. Ο σύζυγός μου και εγώ και οι δύο εργάζονται από το σπίτι και μέχρι στιγμής δεν ήμασταν σε ένα σπίτι που λειτουργεί για αυτόν τον τρόπο ζωής με τον τρόπο που θα το θέλαμε.
Μου αρέσει να βλέπω τα πράγματα να ανεβαίνουν από το μηδέν, είναι απολύτως εκπληκτικό για μένα.
Και τόσα άλλα που θα εμφανιστούν καθώς συζητάμε περισσότερα για αυτήν τη διαδικασία! ΟΙΚΟΔΌΜΗΣΗ ΕΝΌΣ ΣΠΙΤΙΟΎ
Λοιπόν, εδώ είμαστε. Είμαστε λίγες εβδομάδες μακριά από το σπάσιμο του εδάφους. Μας πήρε λίγο χρόνο για να φτάσουμε εδώ με τις τιμές ξυλείας να ανεβαίνουν στα ύψη, βασικά όλο το 2020, και μερικά προσωπικά πράγματα που εμφανίστηκαν τα τελευταία δύο χρόνια. Τα καταφέραμε όμως. Ήμασταν υπομονετικοί, αν και συχνά ένιωθα πολύ ανυπόμονος, και δεν μπορώ να περιμένω να κινηθώ. Σκοπεύω να τεκμηριώσω το όλο θέμα σε ιστορίες και βίντεο IG, οπότε αν έχετε ενδιαφερθεί ποτέ για την οικοδόμηση ή είστε εδώ για τις αποφάσεις σχεδιασμού, ελπίζω να βρείτε αυτές τις πληροφορίες χρήσιμες!

ΠΟΙΟ ΘΑ ΕΊΝΑΙ ΤΟ ΣΤΥΛ;
Αυτό είναι ένα άλλο πράγμα που όλοι με ρωτούν. Η αλήθεια είναι ότι εργάζομαι για τα σχέδια για αυτό το σπίτι για περίπου όσο βρισκόμαστε σε αυτή τη διαδικασία. Έχω αλλάξει γνώμη πολλές φορές, και πιθανότατα θα το κάνω ξανά. Μερικά πράγματα που γνωρίζω ότι θέλω να κάνω από την αρχή που δεν έχει αλλάξει είναι τα χρώματα του ντουλαπιού κουζίνας μου, το χρώμα του δαπέδου και μερικές αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες. Έτσι, όταν κάθομαι πίσω και σκέφτομαι τι είναι αυτά τα πράγματα, με βοήθησε πραγματικά να καρφώσω ένα στυλ. Δεν είμαι ειλικρινά σίγουρος τι να το ονομάσω ακόμα, αλλά θα προσπαθήσω να το περιγράψω για εσάς.

Έχω σίγουρα επηρεαστεί πολύ από την εμφάνιση της” ακτής του Ειρηνικού ” τελευταία. Προφανώς, ζω στο midwest και απλά δεν μπορώ να έχω όλα τα πράγματα που βρίσκετε στις παράκτιες πόλεις, όπως οι γιγαντιαίοι τοίχοι από γυαλί που ανοίγουν. Θέλω να πω ότι θα μπορούσαμε να το χρησιμοποιήσουμε για περίπου 4 ημέρες από το χρόνο, χα! Αλλά με ανάγκασε να σκάψω τις λεπτομέρειες. Θα πάω σε όλα αυτά περισσότερο στη δική του θέση blog, αλλά για τώρα, εδώ είναι το σχέδιό μου.

Καθαρίστε ευθείες γραμμές, με καμάρες για ένα μαλακότερο για να σπάσετε τα πάντα. Ουδέτερα χρώματα (προφανώς) με έμφαση στο ελαφρύτερο – μεσαίου τόνου ξύλο και μια πολύ οργανική αίσθηση με μια σύγχρονη άκρη. Ας δούμε μερικές φωτογραφίες από την IG που με εμπνέουν τελευταία. Ίσως μπορείτε να μου πείτε το στυλ που πρέπει να ονομάσω αυτό.

Αφήστε μια απάντηση